Helpt bij problemen van kinderen door inzet van een therapiehond

Ik

24ik

Eigenwaarde

Ik ga uit van de Ik-Kracht van elk kind. Van dapperheid en moed. Ik stimuleer verbinding tussen het kind en zichzelf( hoofd en hart, hoofd en lichaam), verbinding tussen het kind en de ander. Verbinding is een toverwoord. Jezelf verbinden met anderen zet dingen in beweging en dat is volgens mij een van de belangrijkste voorwaarden voor groei. Lees meer

Samen werken aan zelfbewustzijn en zelfreflectie vergroot het zelfvertrouwen! Voelen en weten wat je waard bent! Zonder je met met wie dan ook te vergelijken. Je bent nu al goed. Je werkt niet aan jezelf omdat er wat mis is, maar omdat je het fijn vindt om te leren wat je zelf kunt doen om krachtige groeikeuzes te kunnen maken. Wat kan IK doen?

Milde liefde voor jezelf gaat niet samen met veroordelen van je eigen zwakheden. – Alexandre Jollien, filosoof

‘Het is een oude wijsheid: je wordt het gelukkigst door anderen gelukkig te maken. Je kunt het zingeving noemen, of betekenis. Het gaat niet alleen om relaties en om vriendschappen, maar om alles. Het gaat ook over je roeping en over een goede verbinding met jezelf, over wat jij voor de wereld kunt doen, over het besef dat verbinding betekent, dat jij deel van de wereld bent.’ Ap Dijksterhuis

 Omdat jij belangrijk bent voor je kind, vind ik het belangrijk dat we in contact blijven.ster

Een kind spreekt honderd talen…. Wij verstaan er vaak maar één! – Loris Malaguzzi

Kinderen hebben een natuurlijke drang om te leren en te communiceren. Dat lukt het beste wanneer ze zelf dingen mogen ontdekken en wanneer ze zich mogen uitdrukken met méér dan woorden. Ik zet daarom altijd zinvol tekenen in, want kinderen zijn geboren onderzoekers en beschikken over wel honderd talen. Het is zo fijn om die talen te verstaan!

IkMijn kindCIMG22316

Respect

In Reggio Emilia worden kinderen benaderd met respect, wat betekent dat ze uitermate serieus worden genomen. Serieus in wat ze vertellen, in hun behoeften, in hun interesses en emoties. Daardoor leert het kind respect te hebben voor zichzelf als ook voor een ander kind of volwassene. Lees meer

Probleemgedrag

Kinderen weten vaak nog niet hoe ze hun behoefte op een juiste manier kunnen vervullenn waardoor er probleemgedrag kan ontstaan. Hoor mij, zie mij. Help me mezelf te helpen.
Mijn kindDit gedrag van je kind kan jou en je kind tot wanhoop drijven. Het kan zijn dat door gebeurtenissen of ervaringen niet alle capaciteiten van je kind volledig worden benut. Het is fijn om als ouder gehoord te worden en begrip te krijgen voor de situatie.

Ik wil jou en je kind helpen met het leren van vaardigheden en het geven van praktische tips. Vaak zie je na de eerste sessie al positieve veranderingen optreden. Je hoeft een probleem niet te analyseren om het te kunnen oplossen. Ik geef kinderen een eigen verantwoordelijkheid en maak ze bewust van het feit dat ze helemaal goed zijn zoals ze zijn en dat het gaat om keuzemogelijkheden en vaardigheden leren.
Bewustwording is altijd de eerste stap op weg naar verandering! Waarbij altijd de vraag is: wat kan IK doen om problemen kleiner te maken. 

Gecertificeerd coach

Omdat ik het geweldig vind om ouders en kinderen weer vertrouwen in zichzelf en in elkaar te geven, wil ik alleen maar meer leren hierover. Lees mijn cv als je daar meer over wilt weten.