Helpt bij problemen van kinderen door inzet van een therapiehond

Krachtiger kind

Karin heeft onze zoon geholpen om ‘krachtiger’ te worden. Dat dit gelukt is toont aan dat Karin zelf krachtig is in haar complete handelen.

Betrokkenheid

Haar betrokkenheid en openheid hebben we niet alleen via de terugkoppeling van onze kleuter gekregen maar zeker ook via de zeer frequente mailwisseling en gesprekken. Deze open en uitgebreide communicatie is wat Karin wat ons betreft uniek maakt. Wij hebben bij de opvoeding erg de behoefte om te reflecteren en die ruimte is er volop. Onze inzichten en de inzichten van Karin hebben we bij elkaar weten te brengen en kunnen toepassen op onze zoon.

actuele situaties

We hebben ingespeeld op actuele situaties (incidenten), omgevings- en ervaringsfactoren terug gegrepen naar diverse theoretische grondslagen en methodes. Maar hierbij werd nooit vergeten dat alles draait om de ster: in ons geval ons zoontje.

Kracht

Een paar weken geleden was hij wat boos en verdrietig over een situatie thuis en heeft ons toen allemaal (moeder, vader en oudere broer) even bij elkaar geroepen voor een groepsgesprek om wat afspraken te maken; hoe knap dat hij dat deed (een kleuter van 5)! We weten zeker dat hij ‘de kracht’ die hiervoor nodig is kon opbrengen door de begeleiding van Karin.

Niet meer bang voor honden

Daarbij is onze zoon, die normaal bang is voor honden, dikke maatjes geworden met Hannes.

Papa van deze zoon.